Zahvalnost u zajedništvu!
"Pohod crtom bojišnice" 3.10.2021.

Kada te sunce dočeka u rano listopadno jutro, znaš da će dan biti savršen. Tako je i bilo. 😊

Odazvali smo se na poziv Hrvatsko planinarsko društvo Martinščak i kroz hod od 15-ak kilometara, karlovačkim braniteljima rekli smo veliko hvala.
Ispenjali smo vrh Martinščak, prolazili kroz sela, odmarali uz prekrasnu Koranu…. Pogled na Karlovac s brda Šanac na karlovačkom Turnju, svima je osvijestio kako je zlo bilo na vratima Karlovca. Na svega 40 km od Zagreba.

Djeca i penzići, mlado i staro (i oni mnogobrojni u sredini), branitelji i planinari… Nas oko 180 činilo je jednu veliku šarenu gusjenicu. Iako je klincima Muzej Domovinskog rata fora zbog silnog oružja i opreme, nama odraslima je bilo teško oko srca. Vidjeti sve te slike I prisjetiti se tih dana, nikome nije lako. No, može li jedna prekrasna nedjelja završiti bez svete mise? Naravno da ne! A gdje je Gora, tu je i pjesma 😊 U kapeli Blaženog Alojzija Stepinca na Turnju, pjevanom svetom misom za poginule branitelje, zaključili smo prekrasno druženje s dragim prijateljima i stekli neke nove. Dobili smo i novu karlovačku obitelj Gradišar u borbene redove Gore 😉. Odličan grah uz pivicu i sok, bili su nam super okrijepa prije povratka kućama.

Josip Lukinić