O društvu

Talent dobiva utakmicu,    timski rad osvaja prvenstvo

Društvo je osnovala nekolicina entuzijasta koji su svoje planinarsko iskustvo stjecali unutar svojih obitelji, raznih drugih planinarskih društava, unutar crkvene zajednice, te planinarskih škola, vodičkih tečajeva, po europskim, pa i svjetskim planinama. Družeći se tako, skupio se dovoljno veliki krug istomišljenika koji su jednoglasno prihavatili prijedlog da krenemo u pričanje vlastite planinarske priče.


Društvo se isprofiliralo za izlete primarno namjenjene obiteljima s djecom. Naravno, s obzirom na stručni kadar i iskustvo pojedinih članova, u ponudi su također i ozbiljniji i zahtjevniji planinarski projekti.Statut društva

Kako je društvo katoličkog svjetonazora, također planiramo organizirati i sudjelovati u raznim hodočasničkim putevima u Hrvatskoj i Europi. Nadamo se da ćemo imati snage preuzeti održavanje nekih planinarskih staza i/ili nekog planinarskog skloništa/kuće.

Zahvaljujemo se na podršci i "vjetru u leđa" župi bl. A.Kažotića i župniku Marku Bjeliću. Također zahvaljujemo HPS-u na jasnim uputama, savjetima i podršci, kao i drugim planinarskim društvima i planinarima koji su nas na bilo koji način podržali. U nadi da ćemo planinarsku etiku, ljubav prema prirodi i stečeno iskustvo uspješno prenositi na mlađe naraštaje, svima želimo dobrodošlicu u društvo te šaljemo planinarski pozdrav.Kodeks planinarske etike

 • Ne osvajaš ti planinu.
  Planina osvaja tebe.

  josip

  Josip  

 • Vidimo se Velebite. Jako brzo…

  martina

  Martina  

 • Uz planinarenje i veslamo

  Veslamo

  Nikola  

 • Idemo i preko 3000 mnv

  Veslamo

  Tomislav  

 • Ta Prelijepa Naša ne prestaje sa svojim iznenađenjima

  Veslamo

  Ana i Anita  

 • 2020

  Osnivanje

  Osnutak društva

  Osnovali društvo u jeku svjetske pandemije i nemogućnosti realizacije svih planiranih izleta zbog preporučenih mjera. No ipak, već prva dva izleta pokazala su snagu društva.

 • 2021

  Online

  Novi web

  Imamo materijala sa prošlogodišnjih izleta,
  imamo i planova za dalje,
  pa smo posložili i novu web stranicu našeg društva.

 • 2022

  Europa

  Možemo i dalje

  Računamo da će nam zavreštak pandemije olakšati posjet i nekim Europskim destinacijama.